Shop Direct

HOE WERKT DE E-SIGARET?

Tabak wordt verbrand bij het roken van een tabakssigaret. Een elektronische sigaret werkt heel anders. In een e-sigaret wordt een vloeistof verwarmd en omgezet in damp. De gebruiker ademt geen rook in, maar damp. Elektronisch roken wordt daarom ook wel vapen genoemd.

"Mouth-to-long" of "direct long"?

De pod en e-sigaret hebben een mouth-to-long damp, wat betekent dat je een klap in je mond neemt en deze vervolgens inademt. Net als bij een gewone sigaret. De sub-ohm daarentegen verdampt "direct-long": je inhaleert de damp direct in je longen, net als bij een waterpijp. De sub-ohm levert verreweg de meeste damp, dus als je graag veel rook uitblaast, een kamer blauw verdampt of cirkels blaast, dan is de sub-ohm misschien iets voor jou. Houd er rekening mee dat sub-ohm veel meer kennis vereist dan "normaal" e-roken! Je moet je echt verdiepen in de zaak voordat je de sub-ohm raakt, anders zal het meer hoesten dan dampen ...

Maximale dampervaring met vast of variabel wattage:

De meeste mini- en middelgrote batterijen van een e-sigaret hebben een vaste spanning, die tussen de 3,3 Volt en 4,2 Volt ligt, maar er zijn ook modellen die een hogere spanning leveren. Bovendien verschillen e-sigaretten in batterijen met variabele spanning en wattage. U kunt de spanning daarom handmatig aanpassen. Ben jij een gevorderde of ervaren demper? Vervolgens kun je met een box mod het wattage zelf instellen zodat je de maximale damp en smaak uit een e-liquid kunt halen om de dampervaring te maximaliseren. Dit is niet geschikt voor beginnende vapers, omdat bij verkeerd gebruik en verbranding schadelijke stoffen vrijkomen. Dit probleem kan snel worden opgelost met voldoende informatie.

Gebruik en onderhoud:

Net als bij je telefoon moet ook deze batterij regelmatig worden opgeladen. Als de E-vloeistof op is, moet u de tank bijvullen. De spoel gaat ongeveer twee weken mee. Als de damp een beetje verbrand smaakt en ruikt, weet je dat je te laat bent om hem te vervangen.

Verschillende soorten e-sigaretten

Er zijn nog meer verschillen in e-sigaretten. Je hebt wegwerp e-sigaretten die niet navulbaar zijn en na gebruik weggooien met het chemisch afval. Deze e-smokers worden ook wel wegwerp, look-a-like of cig-a-like genoemd. Deze zijn ideaal als u elektronisch vapen wilt proberen, of als u van plan bent te stoppen met het roken van conventionele tabakssigaretten. Wegwerp e-sigaretten werken op een batterij, een kleine verdamper en een capsule of cartridge, die de smaak en (mogelijke) nicotine bevat. Ze zijn direct klaar voor gebruik.

POD e-sigaretten zijn een nieuwe vorm van damp. De speciale vapers bestaan ​​uit een kleine batterij, waar een cartridge met e-liquid in geklikt kan worden. Het POD-systeem is verkrijgbaar in een gesloten of hervulbare versie. Qua gebruiksgemak en dampervaring zijn POD e-sigaretten geschikt voor beginnende en gevorderde dampers die mond-tot-long willen verdampen. Voor vapers die willen overstappen van Mouth-to-Lung naar Direct-Lung, zijn er All-In-One e-sigaretten. Deze gebruiksklare e-rokers bestaan ​​uit één geheel. De ingebouwde tank of clearomizer en de accu zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden waardoor een spoel maar eens in de 1 à 2 weken vervangen hoeft te worden.

Een box mod is een geavanceerde elektronische e-sigaret met veel instelmogelijkheden, zoals variabel voltage, variabel wattage, temperatuurregeling en ingebouwde of vervangbare batterijen. Je kunt het vapen helemaal naar je eigen wensen aanpassen. Het model is geëvolueerd van de reguliere mod. Een box mod is bij uitstek geschikt voor ervaren vapers vanwege de uitgebreide functionaliteiten, die er hun dampervaring mee kunnen personaliseren.

Een squonk-mod is een innovatieve variant op de klassieke mod, die zich onderscheidt door zijn functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid en smaakbeleving. Deze speciale mod bestaat uit een batterij, fles met e-vloeistof en een RDA. In feite is het handsfree infuus, waardoor een squonk-mod een interessante toevoeging is aan het assortiment e-sigaretten.

Dampgedrag en bijpassende opties van e-sigaretten

Het kiezen van een vaper is een weloverwogen keuze, omdat de verschillen in e-sigaretten divers zijn. Elke domper heeft zijn persoonlijke voorkeuren. Tot slot, om u een helpende hand te bieden, enkele voorbeelden van dampgedrag en matchingsopties voor e-sigaretten.

• Als je veel rookt en veel wilt vapen, is het belangrijk om een ​​e-sigaret te kiezen met een grote batterijcapaciteit, of om een ​​extra batterij aan te schaffen.

• Als u kleine, korte trekjes neemt, is een eenvoudige e-sigaret zonder luchtstroom geschikt.

• Als u van grote dampwolken houdt, is een rookoven met variabel wattage de beste optie.

• Wil je een warme damp, kies dan voor een e-sigaret met een clearomizer met sub-ohm coil.

• Als je niet per se een warme damp nodig hebt, zal een e-sigaret met een clearomizer en coil van minimaal 1,2 Ohm goed bij je passen.

• Ben je veel onderweg of buitenshuis, dan is een kleine vape of pod handig.

Hoe vul ik mijn e-sigaret?

Eerst kijk je of er al een spiraal (het verdampingselement) in zit. Is dit het geval? Controleer of deze goed vastzit (handvast is voldoende). Is er geen? Dan zul je er eerst een moeten plaatsen.

Vervolgens vult u de clearomizer (de bovenkant / tank) met vloeistof. Bij sommige clearomizers kan dit via de onderkant, bij sommige via de bovenkant.

Wees voorzichtig met de luchttoevoer:

Het is belangrijk dat u de middelste buis, als deze zichtbaar is, absoluut NIET met vloeistof vult, aangezien dit meestal de luchtdoorvoer is, waar u later gaat tillen.

Overvul niet met e-liquid:

Overvul de clearomizer ook niet, want ook dat kan tot lekken leiden. Een mooie richtlijn is om 3/4 aan te houden.

 

Laat de coil goed intrekken:

Klaar met vullen? Leuk, maar stop; je kunt niet meteen beginnen! Het is het beste om de coil minimaal 10 minuten te laten weken met e-liquid. Houd de e-sigaret rechtop, zodat de coil goed kan vullen.