Shop Direct

Hoe los ik problemen op ?

Bij het proeven van een verbrande smaak:

1 : Vervang uw coil of neem een nieuwe pod.

2: Vul het tankje of de pod voor 2/3 met Liquid.

3: Laat het apparaat 10 min staan alvorens deze weer te gebruiken, de Liquid dient eerst geabsorbeerd te worden door het katoen van de coil.

4: Hierna kunt u weer dampen zonder een verbrande smaak te proeven.

Het voorkomen van een verbrande smaak :

- Zorg dat er ten alle tijden dat er voldoende Liquid in uw tank of pod aanwezig is. (dus niet volledig leeg dampen).

- Neem niet te snel hijsen achter elkaar; hierdoor kan de Liquid niet snel genoeg intrekken in het katoen waardoor het katoen zal verbranden.

- Zorg dat de airflow van uw tankje of pod open staat alvorens deze te gaan gebruiken ( indien deze ingesteld kan worden ).

- Zorg dat uw Liquid niet te dik of te dun is voor de betreffende coil of pod, gebruik dus de juiste Liquid met de aanbevolen pg/vg waarden :

Coils met een weerstand hoger dan 1.0 ohm: Gebruik Liquid met 50% vg of een lager vg gehalte.

Coils met een weerstand tussen 0.8 ohm en 1.0 ohm: Gebruik Liquid met 50% vg gehalte.

Coils met een weerstand lager dan 0.80 ohm: Gebruik Liquid met 70% vg of een hoger vg gehalte.

 

De levensduur van een pod of coil ligt tussen de 1 minuut en 3 weken; volledig afhankelijk van hoe ermee omgegaan wordt. 

 

Uiteraard zult u op een gegeven moment altijd een verbrande smaak proeven, want de levensduur van een pod of coil is gemiddeld 2 weken ( afhankelijk van hoeveel u dampt ). Bij het proeven van een verbrande smaak zult u ten alle tijden uw coil of pod dienen te vervangen ( verbrand katoen zal niet uit zichzelf herstellen ). 

 

Mijn pod of tankje lekt:

Hoe voorkom ik lekkage?

- Vul het tankje of pod voor maximaal 2/3, dus niet helemaal vol anders kan het tankje of pod niet vacuüm trekken.

- Laat uw e-sigaret niet in de volle zon of in een warme afgesloten auto achter; hierdoor wordt de liquid zeer dun en zal uw e-sigaret gaan lekken. 

- Gebruikt u een MTL ( mouth-to-lung ) e-sigaret: inhaleer dan niet te hard. Vul uw mond rustig met damp, haal het apparaat dan van uw mond en inhaleer dan pas over uw longen ( hetzelfde als bij een echte sigaret).

- Gebruikt u een DTL ( direct-to-lung ) e-sigaret: Inhaleer dan juist wel direct door over uw longen ( vergelijkbaar met een shisha waterpijp ).

- Indien u alles correct doet: u heeft de juiste Liquid, inhaleert correct, uw tankje of pod zit op een correcte wijze geïnstalleerd en u heeft alsnog lekkage: Vervang dan de coil of pod voor een nieuwe.

- Lekkage van een tankje of pod is zelden tot nooit een defect aan het apparaat maar in bijna alle gevallen 1 of meerdere van bovenstaande gevallen.

Andere oorzaken van lekkage:

- Het glaasje van uw tankje is gebroken : vervang uw glaasje.

- Uw pod is gescheurd: vervang uw pod.

- De o-ringen van uw tankje zitten niet goed of zijn beschadigd: vervang uw o-ringen of plaats deze weer op een correcte wijze. 

- Controleer of alles goed in elkaar gedraaid of gedrukt zit alvorens u een tankje of pod gaat gebruiken.